Fast man!

God morgon! Idag skall jag göra en omtentamen i Psykologi. Lite halvsegt, men aja. Då har jag det gjort!

***

Dagens händelse än så länge. Bonus check från hemköp på hisnande 21 kronor! Skall man begära polistransport de 700 meterna som det är till hemköp? Bud på det.

***

Åke Svanstedt (Trav tränare) har lite otur tror jag. Först skall han till domstolen, på vägen dit ryker körkortet. Ajsingbajsing.

Dock behöver han inte vara orolig för att rättegången kommer gå snabbt. Sveriges rättsystem är ungefär lika bra att gasa som en 83 årig tant. Hej 40 på 90 väg!

***
Det finns kritik man kan ta, det finns kritik man inte tar och så finns det kritik som är helt utomodentligt tönt-rolig!

Dax för den sista dåliga ledaren för denna gång.

Dömde en match i Herr 3:an i Dalarna. När det var ca 2 minuter kvar av andra perioden blåser min kollega ett frislag mot det ena laget. Då börjar han som fick frislaget mot sig att muttra och springa mot sitt avbytatbås, dock precis när han skall kliva över sargen kollar han på mig och säger "Din kollega är så värdelös".

Han blev belönad med en tvåa för det. I pausen kommer andra tränaren i laget fram och säger "Hur fan kunde du ta utvisningen på "NN", han sa juh för i helvete inte till dig?". Jag svarade att det inte spelar någon roll, då sa han "Du bör döma knattar, där hör du hemma."

Då brast det, jag kunde inte låta bli. Mitt svar blev "Om man tänker på hur du uppför dig så gör jag redan det". Då gick han.

***



Shoosvejs Joacim



Kassebassebu!

Idag fick jag tbx lite tentor. 2 restfrågor var helt chill! Typ hej 15 HP snart. Spex.

***
Haha, jag sitter och läser en artikel om kartsajter som tar bilder på gator. De hade fångat en del roliga grejer på bild, tex en kvinna som står och kolla in i ett fönster i göteborg, en kille som kissar i ett avgasrör i Vancover osv. Sjukt kul juh. Annars är en bild från Nya Zeelands huvudstad Wellington bäst. Där har kameran lyckats med konststycket att filma en krock och en kvinna i bar överkropp, på samma gång.

Snacka om att kunna skildra den nakna sanningen.

***
Det är väll ett jävla snack om att Irland blev "rånade" på en VM plats av domaren Martin Hansson. Men var det han som fuskade eller? Sandlådenivå. Högst!
Fotboll är, som all annan idrott, en bedömning sak. Sen ser inte man som domare allt. Gå och lägg er med mordhot osv. pinsamt värre.

***

Här kommer dagens inlägg om ledare, ännu en dålig förebild:
Det var under Vikinglinecup i Falun 2007, jag och en kollega har just blivit avlösta av två kvinnliga domare. Matchen gick mellan 2 stycken lag för pojkar födda 96 (11 år vid tillfället).

Det händer en situation bakom ett av lagens mål, och spelaren som gör detta blir utvisad 5 minuter. Då brister det för tränare som högt och tydligt skriker "Vafan gör du jävla hora" och stirrar en av domarna i ögonen. Givetvis fick han rött kort och ombads lämna hallen, vilket han svarade med "Tror du jag bryr mig i vad ni säger?".
Då bad en av domarna mig att skicka ut han, vilket jag gjorde med glädje. Han gick direkt jag reste mig, men hade han inte gått hade jag vart berädd att bokstavligt talat bära ut han i snöstormen.

Han coachade inte mer under den tuneringen. Laget förlorade dessutom eftersom de fick spela med 2 man mindre i 5 minuter. Mr. Bright guy.

***
"Glo på moviebox och dricke bärs!"


Shoosvejs! Joacim




Flying water?

Jaha, dax att köra igen då! Eftersom folk läser bloggen. Tack för uppmunrandet Martin och Becca :)

***

I helgen så dömde jag en match i Skara, den slutade 53-2. Jämt och bra det där.

***

Läste en artikel om gäng som våldtar killar i Peru. I artikeln stod det "Medlemmarna faller gärna för hur gruppen trycker denne". Någon mer än jag som tolkar det som något helt annat? :D

***

Läste på "leksandsbloggen" att författaren drog upp lite skräck exempel på ledare inom ishockeyn som betedde sig illa. Tänkte därför ta upp några exempel på både bra och dåliga ledare som jag stött på inom min karriär som domare. Blir en per inlägg.

***

Först ut får bli de dåliga ledarna.

Den första ledaren stötte jag på när jag dömde Örebrocupen i Innebandy. Ledaren (För ett pojklag födda 93) blev skogstokig när hans lag fick "ett felaktigt frislag" emot sig bakom måtståndarnas mål. Han svor lite sen var det bra, så jag struntade i honom. 2 minuter senare gör motståndar laget mål. Då brister det för herren. Jag ser hur han tar upp en vattenflaska, och sen SMACK. Rakt ner i golvet.
Ridå, 2+10, upp på läktaren med honom. End of story tycker man, men icke. När han kommer upp på läktaren så börjar han skrika och gorma igen. Så vi skickar ut han ur hallen. Men tro ni han gick ut? Nej.

Det hela slutar med att andra ledaren för laget blir fly förbannad och värkligen sprintar över planen och skriker
"Gå ut eller så får du gå hem till Göteborg. Du skämmer ut hela föreningen". Snacka om applåder och jubel det blev.

***

"- Vet du inte vart Hedemora ligger?
- Geometri har aldrig vart mitt starka ämne"


Shoosvejs Joacim

RSS 2.0